باقلوا
باقلوا
مواد لازم برای لواش باقلوا:
زرده تخم مرغ ۲عدد
روغن مایع ۳ قاشق سوپخوری
بکینگ پودر ¼ قاشق چایخوری
شیر ½ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
نمک کمی
گلاب کمی
آرد سفید به میزان لازم
طرز تهیه:
بکینگ پودر و نمک را در شیر حل کرده و با روغن و زرده تخم مرغ ها مخلوط نمودهآرد را کم کم اضافه می کنیم تاخمیرتقریبأ سفتی به دست آید. خمیر رادر کیسه نایلونیریخته و مدت یکی دو ساعت می گذاریم بماند تا خمیر وربیاید . بعد از این مدت از خمیرگلوله ای به اندازه یک نارنگی برداشته و باز می کنیم.لواش باقلوا را خوب نازک می کنیم و ته جعبه باقلوا پهن می کنیم . لواش دوم را به همین طریق باز کرده و روی لواش اولی پهن می کنیم سپس مایه بادام یا پسته یا اینکه یک لایه از بادام و یک لایه از پسته را روی لواش ها می پاشیم و با دست فشار می دهیم تا فشرده شود سپس گلاب را کمی با دست روی بادام می پاشیم تا خیس شود مجدد یک لواش دیگر باز کرده و آن را با وردنه خوب نازک کرده و روی بادام پهن می کنیم سپس کناره های اضافی لواش را با کارد می بریم. باقلوا را چهلر گوش یا لوزی لوزی می بریم . بعد از اینکه بریدیم کره داغ کرده روی لواش جعبه می ریزیم کره که کاملأ به جسم لواش رفت باقلوا را در قسمت پایین فر گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در حرارت ۳۵۰ درجه می گذاریم سپس ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در پنجره بالای فردر همین حالت می گذاریم تا روی باقلوا طلائی رنگ شود. سپس شربت رقیقی درست کرده با کمی گلاب مخلوط می کنیم و روی باقلوا می ریزیم و می گذاریم سرد شود مجدد یکبار دیگر کمی شربت به تدریج روی باقلوا می ریزیم.
مواد لازم برای داخل باقلوا:
پودر پسته یا بادام نیم کیلو
پودر قند ۱۵۰ گرم
هل ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
پودر بادام یا پسته را با پودر قند و هل مخلوط کرده و رویلواش باقلوا می ریزیم.
مواد لازم برای شربت باقلوا:
شکر نیم کیلو
آب دو پیمانه
گلاب ½ پیمانه
طرز تهیه:
شکر را با آب مخلوط و روی آتش می گذاریم تا جوش بیاید و کمی غلیظ شود بعد گلاب را می ریزیم.پس از چند جوش شربت را از صافی رد می کنیم.