نان گیسو
نان گیسو به نام نان سوییسی نیز بسیار مشهور است. این نان را میتوانید بعنوان وعده صبحانه یا عصرانه یا به همراه غذاهای خود میل کنید.
مواد لازم:
شیر ولرم ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
مایه خمیر ۱ قاشق سوپخوری
نمک بمقدار لازم
آرد ۱/۵ پیمانه
کره اب شده ۶۰ گرم
شکر ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱-شیر را تا دمای ۵۰ درجه گرم کنید(ولرم شود حرارت زیاد خمیر مایه را خراب میکند).شیر را داخل ظرفی ریخته و ۱ق از شکر و خمیر مایه را به ان اضافه کنیدو هم بزنیدو در ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه گذاشته تا خمیر به عمل اید.
۲-تخم مرغ را به همراه کره نرم شده و مابقی شکر داخل کاسه ریخته و هم بزنید پس از ان خمیر مایه به عمل امده را به ان اضافه کنید.
۳-ارد و نمک را با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید و به تدریج شروع به اضافه کردن مواد بکنید.
۴-خمیر را شروع به ورز دادن کنید تا خمیر لطیفی بدست اید.(اگر با دست انجام میدهید به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید) سپس داخل یک کاسه قراردهید و به مدت یک ساعت در محیط اشپزخانه بگذارید تا پف کند.
۵-سپس هوای داخل خمیر رو خالی کنید(با مشت روی خمیر فشار دهی تا حجمش کم شود) و خمیر رو به چانه های کوچک تقسیم کنید.چانه هارا رول کنید و دقت داشته باشید رول ها به یک اندازه و قطرهای یکسانی داشته باشد.سپس سر رول ها را به یکدیگر وصل کنید و ببافید.
۶-بعد از گیس کردن نان ان را داخل قالب چرب به مدت ۱۵ دقیقه استراحت دهید سپس با قلمو روی خمیرها تخم مرغ بمالید و داخل فر با دمای ۲۱۰ درجه قرار دهید تا نان پخته شود.(در فرهای برقی و توستر و سولاردم برای پخت روی ۱۹۰ درجه قرار دهید)