پنیر برشته (املت تخممرغ و پنیر)
پنیر برشته یا املت تخممرغ و پنیر، یکی از دستورهای آشپزی قدیمی از استان گیلان در شمال ایران است. این املت خوشمزه از ترکیب پنیر فتا، کره، شوید و تخممرغ تشکیل میشود.
مواد لازم برای ۲ نفر:
- ۱۰۰ گرم پنیر فتا
- دو عدد تخممرغ
- یک حبه سیر خوردشده
- یک قاشق غذاخوری شوید خشک
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- ۳۰ گرم کره
- نمک و فلفل به میزان لازم
۱. کره را در تابه با حرارت متوسط ذوب کنید.
۲. پنیر را خورد کرده و به تابه اضافه کنید و آن را هم بزنید تا پنیر ذوب شود.
۳. سپس زردچوبه و سیر خورشده را به آن بیفزایید و برای یک دقیقه تفت دهید.
۴. تخممرغها را در یک کاسه بشکنید و با چنگال کمی بزنید تا از حالت لختگی درآید.
۵. حرارت را کم کنید و ابتدا شوید و سپس تخممرغها را در تابه بریزید و اجازه دهید تا بپزد.
۶. قبل از سرو، کمی از آن را بچشید و به آن نمک و فلفل بزنید.