کوفته گشنیزی
کوفته گشنیزی
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم یا ۳۵۰ گرم
گشنیز ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل به اندازه کافی
آرد نخودچی ½ پیمانه یا ۳/۲ پیمانه
برنج پخته یک پیمانه
تخم مرغ یک عدد (برای هر نیم کیلو گوشت یک عدد)
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق چایخوری
پیاز ۱ عدد متوسط نسبتأ بزرگ
طرز تهیه:
پیاز را رنده می کنیم با تخم مرغ و نمک و فلفل و ادویه با برنج و آرد نخودچی با گوشت چرخ کرده همه را ورز می دهیم بعد از اینکه خوب ورز دادیم دو تا سه قاشق گشنیز را با آن مخلوط کرده وقتی که آماده شد نیم ساعت مایع را می گذاریم بماند.
برای آب کوفته :یک پیاز جداگانه بزرگ را ریز خرد کرده توی یک قاشق روغن تفت داده طلایی که شد روغن را داخل روغن سرخ می کنیم و بعد گوجه فرنگی را به دو نیم کرده در آن می ریزیم . به این مواد به اندازه نفرات ½ پیمانه آب می ریزیم . دو تا سه جوش که زد کوفته ها را به اندازه گردو که قبلأ آماده شده داخل آب می ریزیم . تمام کوفته ها که داخل آب شد حرارت چراغ را باید کم باشد این مواد در حدود ۲۰ دقیقه باید باشد . ۵ دقیقه آخر به دلخواه یک پیمانه آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه می کنیم. بعد تا ۵ با ۱۰ دقیقه که جوشید آنرا برمیداریم . می توان به آب کوفته آلو نیز اضافه کرد.